Thursday, September 06, 2012

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε ο καθαρισμός του ρέματος Λύτρα στην περιοχή Δόξας

Μετά από δεκαετίες καθυστέρησης άρχισε, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, η επιχείρηση καθαρισμού και εξυγίανσης του ρέματος Λύτρα, στην ευρύτερη περιοχή Δόξας, από απορρίμματα και αυθαίρετες κατασκευές. Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι η δημοτική αρχή αντιμετώπισε παράλογη γραφειοκρατία ως προς τη διευθέτηση και την τελική έκβαση του θέματος, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την υπέρβαση των δυσκολιών.

Όπως επισήμανε, σύντομα ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το ΑΠΘ θα δημιουργήσει «έναν αυθεντικό χώρο περιπάτου και αναψυχής στην περιοχή.

Προχωρούμε στο σχεδιασμό μας και πιστεύω ότι μέσα στον ερχόμενο χρόνο θα μπορέσουμε να δούμε πολύ μεγάλη διαφορά στην πόλη». Ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή για την καθυστέρηση επέρριψε, ο αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.
Τα έργα ανάπλασης του ρέματος αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2013, αφού προηγηθεί σχετική μελέτη σε συνεργασία με το ΑΠΘ και άλλους αρμόδιους φορείς. Πρόθεση του δήμου είναι να ακολουθήσουν παρόμοιες παρεμβάσεις και στα άλλα ρέματα της πόλης, όπως το ρέμα της Υφανέτ.

agelioforos gr

6/9/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin