Saturday, September 29, 2012

Παπαγεωργίου: Θα μπει εισφορά στον τζίρο των ΑΠΕ αλλά θα είναι προσωρινή

Την πρόθεσή του να επιβάλει έκτακτη εισφορά συγκεκριμένης διάρκειας επί του τζίρου των σταθμών παραγωγής ρεύματος από ΑΠΕ διατύπωσε, για πρώτη φορά δημόσια, μιλώντας στο Reuters, ο υφυπουργός Ενέργειας, κ. Παπαγεωργίου, επιβεβαιώνοντας έτσι τα σχετικά ρεπορτάζ του energypress.
Ο υφυπουργός επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ΛΑΓΗΕ θα λάβει πράγματι το αναμενόμενο δάνειο των 140 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η τρόικα έχει άρει τις επιφυλάξεις της για το δάνειο στον ΛΑΓΗΕ, καθώς έκρινε ότι η κατάσταση στην αγορά ενέργειας είναι κρίσιμη.

«Η τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) το ενέκρινε, γιατί αντιλαμβάνεται την στόχευση των συγκεκριμένων ενεργειών, που σκοπό έχουν να μπορέσει να επιβιώσει η αγορά και να επανέλθει σε μια κανονική κατάσταση», είπε ο κ. Παπαγεωργίου.
Παράλληλα με το δάνειο, η κυβέρνηση θα επιβάλει προσωρινή εισφορά στους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) που έχουν ήδη συμβάσεις είπε ο υφυπουργός.
«Δεν μπορώ να πω ακριβώς πού θα κυμανθεί, αλλά θα είναι σε τέτοιο επίπεδο που να επιτρέπει να λειτουργούν κανονικά και να διατηρούν ικανοποιητικές αποδόσεις», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου.
«Θα ισχύει άλλωστε για πολύ συγκεκριμένο διάστημα και όχι εσαεί για το σύνολο του υπολοίπου χρόνου για το οποίο έχουν σύμβαση», πρόσθεσε.
http://www.energypress.gr/news/M.Papagewrgioy:-Daneio-kai-ektakth-eisfora-stis-APE-gia-na-sthrihthei-h-agora-energeias
28/9/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin