Saturday, September 29, 2012

Νέα «Φιμέ» Φωτοβολταϊκά για Παράθυρα από την Sharp με Απόδοση Κοντά στο 7%

Η Sharp κυκλοφόρησε μια νέα σειρά φωτοβολταϊκών για χρήση σε παράθυρα, τα οποία έχουν αυξημένη απόδοση της τάξης του 7% που τα καθιστά ιδανικά για χρήση σε κατοικίες και γραφεία.
Τα φωτοβολταϊκά αυτά είναι διαφανή και επιτρέπουν σε μέρος του ηλιακού φωτός να διαχέεται στον εσωτερικό χώρο, ενώ παράλληλα παράγουν ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρισμό. Παράλληλα, η εταιρεία τονίζει ότι επειδή μέρος του φωτός εμποδίζεται, το αποτέλεσμα είναι ότι μειώνεται η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου και κατά συνέπεια δεν χρειάζεται μεγάλη κατανάλωση ενέργειας για τον κλιματισμό.

Μπορεί η απόδοση των συγκεκριμένων φωτοβολταϊκών να μην φτάνει στο 15-20% των κανονικών συστημάτων, αλλά η κατασκευή τους είναι κατάλληλη για χρήση στα παράθυρα, όπου κανονικά είναι μια επιφάνεια ακατάλληλη για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sharp, το νέο προϊόν θα διατεθεί στην αγορά της Ιαπωνίας από την 1η Οκτωβρίου και στη συνέχεια αναμένεται να κυκλοφορήσει και στις υπόλοιπες αγορές.
http://www.energia.gr/article.asp?art_id=62161
29/9/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin