Friday, August 03, 2012

Επίσκεψη του Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη, σε περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αχαΐα


Αθήνα, 2 Αυγούστου 2012
 
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, επισκέφθηκε, σήμερα, Πέμπτη 2 Αυγούστου, περιοχές της Αχαΐας, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και είχε, στην Πάτρα, σύσκεψη με αρμόδιους τοπικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Έγινε αποτύπωση της κατάστασης που δημιουργήθηκε και τέθηκαν οι βασικοί άξονες για την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου αποκατάστασης.
 
Κατά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε την ανάγκη για σαφείς και ενιαίες προτεραιότητες στην αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική προστασία, οι οποίες να προκύπτουν από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι αναγκαίες παρεμβάσεις, που θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο.
 
Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να υπάρχει σε όλα τα επίπεδα συλλογική δράση και συνεκτικός σχεδιασμός, καθώς «είναι απαραίτητο να αυξάνεται η απόδοση κάθε έργου μας, προκειμένου να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται στην προστασία και στην αναβάθμιση του δάσους, που αποτελεί εθνικό μας πλούτο». Έδωσε, μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για συνένωση δυνάμεων, συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και αξιοποίηση των εθελοντών.
 
Το ΥΠΕΚΑ έχει ενεργοποιήσει εγκαίρως όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τους πόρους και τις πηγές χρηματοδότησης που διαθέτει για την προστασία του δασικού μας πλούτου. Συγκεκριμένα από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΥΠΕΚΑ, από το Πράσινο Ταμείο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει κατανεμηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, ποσό περίπου 2,5 εκατ. ευρώ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του ΥΠΕΚΑ, Γεώργιος Αμοργιανιώτης, ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, καθώς και οι προϊστάμενοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Δείτε video από τη σύσκεψη
Δείτε φωτογραφίες από τη σύσκεψη
ΥΠΕΚΑ

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin