Tuesday, August 28, 2012

Στην πρώτη γραμμή των αποκρατικοποιήσεων ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ επισήμαναν ότι κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών δεν συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης ακατοίκητων νησιών.
Οι αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ τίθενται στην «πρώτη γραμμή» και θα προχωρήσουν αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όπως ανέφεραν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, αμέσως μετά τη συνεργασία που είχαν την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Oι αποκρατικοποιήσεις των δύο εταιρειών αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στα δημόσια έσοδα και στη μείωση του δημοσίου χρέους, καθώς και να δώσουν το «στίγμα» της πολιτικής βούλησης για την ταχεία προώθηση του όλου προγράμματος.


Η πιο «ώριμη» αποκρατικοποίηση θεωρείται αυτή του IBC (πρώην Διεθνές Κέντρο Τύπου) και αναμένεται να υλοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.


Στη σύσκεψη, στην οποία από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ μετείχαν ο πρόεδρος του Ταμείου, Τάκης Αθανασόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Εμίρης, συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα εξής:


- Ο κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων για τα ακίνητα του Δημοσίου.


- Η προετοιμασία των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων, τόσο για τη δυνατότητα μείωσης της συμμετοχής του Δημοσίου σε εταιρείες που τίθενται σε καθεστώς αποκρατικοποίησης, όσο και για την επίλυση των άνω των 70 ρυθμιστικών εκκρεμοτήτων, οι οποίες αφορούν σε κρατικές ενισχύσεις, χωροταξικά ζητήματα κ.λπ.


Πάντως, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ επισήμαναν ότι κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών δεν συζητήθη
κε το θέμα της αξιοποίησης ακατοίκητων νησιών.
28/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin