Wednesday, August 01, 2012

Κινδυνεύει η Χρηματοδότηση των Φωτοβολταϊκών, Προειδοποιούν οι Εργαζόμενοι της ATELEASING

«Στα πλαίσια της στρατηγικής της ATE BANK AE για την προώθηση της πράσινης ενέργειας στον αγροτικό τομέα, η ATELEASING AE υλοποιεί εδώ και ένα χρόνο το πρόγραμμα χρηματοδότησης φωτοβολταϊκών έργων, προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ από το οποίο έχουν εγκριθεί 640 αιτήσεις έναντι συνόλου 1.140, αξίας 145 εκατ. ευρώ, το οποίο σήμερα με την απόφαση που ελήφθη, ουσιαστικά είναι στον αέρα», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι της ATELEASING.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν επίσης τα εξής: «Με την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΦΕΚ 2209/27.7.2012) η ΑΤΕLEASING ΑΕ θυγατρική εταιρεία της ΑΤΕΒΑΝΚ, είναι η μόνη εταιρία του Χρηματοπιστωτικού Τομέα του Ομίλου της ΑΤΕΒΑΝΚ που εξαιρέθηκε από την μεταβίβαση στην Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ.

Ως εργαζόμενοι της ATELEASING AE ζητάμε την ένταξή μας στην ίδια ρύθμιση που ισχύει για το υπόλοιπο προσωπικό της ATE BANK (5.500 εργαζόμενοι) το οποίο θα στελεχώσει την νέα τράπεζα, θεωρώντας ότι είναι άδικη η απόφαση εξαίρεσής μας.

Το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της ATELEASING AE (41 άτομα) αποτελεί εγγύηση για την νέα τράπεζα και δύναται να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε αντικείμενο δραστηριότητας του ζητηθεί.

Το «υγιές» χαρτοφυλάκιο της ΑΤΕLEASING AE ανέρχεται στο ποσό των 76 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ και είναι ενήμερο κάτω από 90 ημέρες, παρά τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία.

Στα πλαίσια της στρατηγικής της ATE BANK AE για την προώθηση της πράσινης ενέργειας στον αγροτικό τομέα, η ATELEASING AE υλοποιεί εδώ και ένα χρόνο το πρόγραμμα χρηματοδότησης Φωτοβολταϊκών Έργων, προϋπολογισμού 260 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ από το οποίο έχουν εγκριθεί 640 αιτήσεις έναντι συνόλου 1.140, αξίας 145 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, το οποίο σήμερα με την απόφαση που ελήφθη, ουσιαστικά είναι στον αέρα.

Κατά τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, ζητάμε να μην αποτελέσουμε εμείς – οι εργαζόμενοι της ATELEASING AE – την «εξαίρεση» από την κοινωνική πολιτική του Κράτους για διατήρηση των θέσεων εργασίας».

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin