Monday, August 13, 2012

Φωτοβολταϊκά σε 5 πάρκα έχει εγκαταστήσει ο Δήμος Λάρνακας

Ο Δήμος Λάρνακας στα πλαίσια εφαρμογής της πολιτικής του για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έχει εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά σε 5 πάρκα εντός των δημοτικών ορίων, ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας το αίσθημα ευθύνης και προστασίας του περιβάλλοντος.
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η προστασία του περιβάλλοντος, η εξάρτηση και η εκτεταμένη χρήση της ενέργειας δημιουργούν επιτακτική ανάγκη για αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα ο ρόλος της ηλιακής ενέργειας έχει λάβει ηγετική θέση σε αυτήν την προσπάθεια από τη στιγμή που αυτή η πηγή ενέργειας υπόσχεται μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια, όπως η Κύπρος».
Προστίθεται ότι τα πέντε πάρκα στα οποία ήδη έχουν εγκατασταθεί τα φωτοβολταϊκά είναι αυτά της Οδησσού, Ρένου Πρέντζα, Προδρόμου, Θεόφιλου Γεωργιάδη και Τελαμώνος.
Αναφέρεται ακόμα πως «ο εθνικός στόχος για τη συμμετοχή της ενέργειας που παράγεται από Α.Π.Ε. στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας, καθορίζεται σε ποσοστό 20% μέχρι το 2020. Ο αντίστοιχος εθνικός στόχος για τη συμμετοχή της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από Α.Π.Ε. στην ακαθάριστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας καθορίζεται σε ποσοστό τουλάχιστον 40% μέχρι το 2020».
13/8/12
----------

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin