Friday, July 20, 2012

«Όχι» στην εξόρυξη λιγνίτη στην Ελασσόνα

Άμεση ήταν η αντίδραση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστού στις διαρροές από κύκλους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ότι εξετάζεται το ζήτημα τις εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή της Ελασσόνας. Ο κ. Αγοραστός επικοινώνησε με τον υφυπουργό κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και του εξέφρασε την πάγια θέση όλων ανεξαρτήτως των Θεσσαλών η οποία είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε εκμετάλλευση λιγωτικών κοιτασμάτων στην περιοχή.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης: «Η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι φορείς και οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και της επαρχίας Ελασσόνας είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο εξόρυξης του λιγνίτη από τα κοιτάσματα της επαρχίας Ελασσόνας. Η προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της επαρχίας Ελασσόνας και γενικότερα της Θεσσαλίας καθώς και η προστασία της δημόσιας υγείας είναι για την αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας αδιαπραγμάτευτες. Αποτελούν την «κόκκινη γραμμή» από την οποία δεν υποχωρούμε.
Πρόκειται δε να υπάρξει συνάντηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ του Υπουργού του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του δημάρχου Ελασσόνας για το θέμα αυτό.
econews.gr 20-7-2012
...................

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin