Friday, July 20, 2012

Lux Research: Ο χαλκός το "κλειδί" για τη μείωση του κόστους των φ/β

Στο υλικό που χρησιμοποιείται για την επιμετάλλωση των φωτοβολταϊκών πλαισίων εντοπίζεται, σύμφωνα με τη Lux Research, μια τεράστια δυνατότητα για μείωση έως και 50% του κόστους των φ/β.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεσή της, ο χαλκός θεωρείται το επικρατέστερο μέταλλο για να αντικαταστήσει το ασήμι που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ένα μέταλλο που βρίσκεται σε αφθονία, έχει χαμηλή τιμή καιήδη έχει καθιερωθεί στη βιομηχανία των ημιαγωγών.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, στο ασήμι έχει καταγραφεί τεράστια αύξηση τιμών στη διάρκεια των 10 τελευταίων ετών – σχεδόν έχει εξαπλασιαστεί – κάτι το οποίο καθιστά απαραίτητο για τις εταιρίες να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση σε ασήμι.
Σημειώνεται ότι η μέθοδος της  μεταλλικής επίστρωσης με χαλκό βρίσκεται ήδη υπό μελέτη τόσο από ερευνητικές ομάδες όσο και από εταιρίες. Μάλιστα, σύμφωνα με το διευθυντή ανάπτυξης της εταιρίας IMEC, Philip Pieters, η εμπορική χρήση του χαλκού για την επιμετάλλωση του πυριτίου θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα από ό,τι πολλοί πιστεύουν.
Πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Lux Research, η συγκεκριμένη μέθοδος θα πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω καθώς με τα έως τώρα δεδομένα υστερεί όσον αφορά την απόδοση και τη μακροχρόνια αντοχή.
ENERGYPRESS

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin