Monday, July 02, 2012

Σταματούν οι εργασίες στην Ελληνικός Χρυσός

Επτά κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση αναστολής και ζήτησαν και πήραν προσωρινή διαταγή αναστολής κάθε εργασίας στις Σκουριές....
Νέα εμπλοκή για το έργο της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, καθώς παγώνουν με προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας οι εργασίες υλοτόμησης στις Σκουριές. Συγκεκριμένα, επτά κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση αναστολής της απόφασης του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κατά το μέρος που συνεπάγεται επέμβαση σε δασική βλάστηση. Ταυτόχρονα μέχρι να συνέλθει η Επιτροπή Αναστολών για να αποφανθεί επί της αιτήσεως ζήτησαν και πήραν στις 29 Ιουνίου από τον πρόεδρο του Ε΄τμήματος του ΣΤΕ, Κ. Μενουδάκο προσωρινή διαταγή αναστολής κάθε εργασίας στις Σκουριές. Σημεώνεται ότι η διαταγή εκδόθηκε την τελευταία μέρα λειτουργίας του Συμβουλίου Επικρατείας πριν από την θερινή διακοπή εργασιών.
Με την απόφαση αυτή διακόπτεται αμέσως η υλοτόμηση και οι ερευνητικές γεωτρήσεις καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα που συνεπάγεται επέμβαση στη δασική βλάστηση, μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης της Επιτροπής Αναστολών. Την αίτηση αναστολής κατέθεσαν οι κ.κ. Μιχαήλ Βλαχόπουλος, πρώην δήμαρχος Σταγείρων-Ακάνθου, Χρήστος Δάλλας, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης επί δημαρχίας Βλαχόπουλου, Απόστολος Παπαγεωργίου, Χρήστος Κολιώτσας, Αστέριος Βασιλούδας, Ιωάννης Χαριστάς και Αργύριος Υψηλάντης. Οι αντιδρώντες στην επένδυση φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να μπλοκάρουν τις εργασίες της Ελληνικός Χρυσός και να κερδίσουν χρόνο... μέσω των καθυστερήσεων.
Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε το Σαββατοκύριακο στη Μ. Παναγία και μάλιστα σημειώθηκαν για άλλη μια φορά συμπλοκές μεταξύ οικολόγων και εργαζόμενων στην Ελληνικός Χρυσός.
της Αθανασίας Μπίδιου
---------------
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin