Sunday, July 29, 2012

Σπάει το φράγμα των... 40 βαθμών!

Σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες την Κυριακή και τη Δεύτερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Όπως δήλωσε στο
Real.gr ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Φυσικός και Μετεωρολόγος της ΕΜΥ, το θερμόμετρο σήμερα θα φτάσει και τους 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται σε περιοχές όπως η Λάρισα, η Λαμία, η Σπάρτη, το Αγρίνιο και οι Σέρρες. Στις Κυκλάδες πάντως με τους βοριάδες την ημέρα να φτάνουν και τα 7 μποφόρ, το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς.

Τη Δευτέρα, προτελευταία ημέρα του φετινού πολύ ζεστού Ιουλίου, ο υδράργυρος θα ανέβει λίγο ακόμη. Στα ηπειρωτικά φαίνεται να φτάνει τους 40 βαθμούς και ίσως μάλιστα τοπικά στα κεντρικά και τα νότια να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Πάντως, οι βορειοδυτικοί άνεμοι που από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ, θα σημάνουν τη λήξη του καύσωνα.


Την Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει 3 με 5 βαθμούς. Στην Αθήνα για παράδειγμα δεν θα ξεπερνά το θερμόμετρο τους 36 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.


Ο Αύγουστος την Τετάρτη θα ξεκινήσει με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, με τους βοριάδες να παραμένουν πολύ ισχυροί στο Αιγαίο, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μικρή άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο.



Ακούστε την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννόπουλου
29/7/2012 9:43:00 πμ 
Real.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin