Saturday, July 21, 2012

Τα κλιματιστικά «έκαψαν» 12% περισσότερη ενέργεια τον Ιούνιο

Ανάλογη πορεία με το δείκτη του θερμομέτρου κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σε μικρές - μεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η άνοδος στη ζήτηση της τάξης του 12% τον Ιούνιο του 2012, αποδίδεται μερικώς στην αυξημένη κατανάλωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, λόγω χρήσης των κλιματιστικών εν μέσω θέρους. Την ίδια στιγμή, οι βιομηχανίες (υψηλή τάση) περιόρισαν την κατανάλωση ρεύματος.

Ειδικότερα, η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε κατά 11,9%. Νοικοκυριά, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αύξησαν την κατανάλωση κατά 5,6%, ενώ η κατανάλωση των ορυχείων της ΔΕΗ κατέγραψε άνοδο 36%. Η ζήτηση στην υψηλή τάση μειώθηκε κατά 2,1%.
Στο εξάμηνο, η πτώση στην κατανάλωση ρεύματος μειώθηκε κατά 0,5% λόγω της αυξημένης ζήτησης τον Ιούνιο. Σε επίπεδο παραγωγής, τον Ιούνιο καταγράφεται σημαντική αύξηση στις ανανεώσιμες πηγές (σχεδόν διπλασιασμός) και τους λιγνίτες (+23 %) ενώ μειώνεται η χρήση των μονάδων φυσικού αερίου (-21 %), πετρελαίου καθώς και των υδροηλεκτρικών (- 2 %).

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 21/7

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin