Monday, June 18, 2012

Οι τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η αγριαγκινάρα

Από τα αρχαία χρόνια η αγριαγκινάρα χρησιμοποιούνταν διότι καταπολεμούσε τις τροφικές δηλητηριάσεις και τις ασθένειες στο συκώτι. Από την αγριαγκινάρα κατασκευάζονται κρέμες καθώς και φαγητά φυτικής προέλευσης κυρίως πίτες. Τα φαγητά ζωικής προέλευσης δίνουν πολύ μικρότερη ποσότητα διαφόρων σκευασμάτων.
Για παράδειγμα, 1 λίτρο γάλα με ένζυμα ζωικής προέλευσης δίνει περίπου 230 γραμμάρια λευκό τυρί ενώ το γάλα που περιέχει ένζυμα φυτικής προέλευσης από αγριαγκινάρα μπορεί να δώσει γύρω στα 460 γραμμάρια λευκό τυρί.

Βέβαια το βασικό με την αγριαγκινάρα είναι ότι μπορεί να παράγει τα γνωστά πέλετς για τη θέρμανση των σπιτιών τη χειμερινή σεζόν. Τα 2 κιλά πέλετς αντιστοιχούν με περίπου 1 λίτρο πετρελαίου οπότε το κόστος με πέλετς είναι σαφώς μικρότερο από ότι με τη χρήση πετρελαίου. Λαμβάνοντας υπόψη τη τιμή ζήτησης των πέλετς από χώρες του εξωτερικού, η παραγωγή της αγριαγκινάρας θα προσφέρει στο καλλιεργητή ένα επιπλέον κέρδος της τάξης των 75 περίπου ευρώ ανά στρέμμα ενώ η απόσβεση εργοστάσιου μετατροπής της βιομάζας σε πέλετς θα πραγματοποιηθεί σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 ετών!
Οι τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η αγριαγκινάρα

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin