Monday, June 18, 2012

Κλιμάκιο Κινέζων Επενδυτών στην Αθήνα με το «Βλέμμα» στις Ελληνικές ΑΠΕ

Επαφές με θεσμικούς παράγοντες και επιχειρηματίες στον χώρο των ελληνικών ΑΠΕ πραγματοποιούν στην Αθήνα από την περασμένη Παρασκευή οι επικεφαλής του κινεζικού ενεργειακού κολοσσού Hanergy, παρά την πολιτική αβεβαιότητα. Οι Κινέζοι επενδυτές είναι πρόθυμοι να επενδύσουν ως και 2.000 MW σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα, ενώ οι σημερινές επαφές τους αποτελούν συνέχεια συνομιλιών που έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλιο.
Συγκεκριμένα, επικεφαλής της αντιπροσωπείας που ήλθε στην Αθήνα είναι οι διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας για την Κίνα και την Ευρώπη αντίστοιχα.

Η Hanergy αποτελεί καθετοποιημένη επιχείρηση που διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, 6.000 MW υδροηλεκτρικών, λειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ, δυναμικότητας 2.000 MW τον χρόνο και, γενικά, είναι μια καθετοποιημένη επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς της ενέργειας. Διαθέτει πλούσιο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο σε πολλές χώρες του κόσμου. Ήδη έχει επενδύσει σε ΑΠΕ στη Βουλγαρία και την Ιταλία, ενώ διεξάγει συνομιλίες για πρότζεκτ σε Αίγυπτος και Ισραήλ.
Εξάλλου, η Hanergy Holding Group Ltd υπέγραψε προ ημερών συμφωνία για την εξαγορά της γερμανικής Solibro GmbH, της θυγατρικής της Q-Cells SE, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή φωτοβολταϊκών thin films τεχνολογίας CIGS. Με την κίνηση αυτή, η Hanergy επιδιώκει να μετατραπεί στον μεγαλύτερο κατασκευαστή thin films φωτοβολταϊκών πάνελ στον κόσμο, με στόχο να κατακτήσει μερίδιο στην ίδια στην ευρωπαϊκή αγορά.
Τέλος, το μέγεθος της Hanergy τής επιτρέπει να έχει ειδική πρόσβαση σε χρηματοδότηση, καθώς διαθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το επιτελείο της, σύμβαση με την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας για υψηλού επιπέδου ρευστότητα.
energia.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin