Friday, June 22, 2012

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να εφαρμόσει πλήρες εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου την 1η Ιουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να εφαρμόσει πλήρες εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου την 1η Ιουλίου, όπως έχει αποφασιστεί, δήλωσε την Παρασκευή ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ, λίγες ημέρες αφότου η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να θέσει τέρμα στις συνομιλίες για το πυρηνικό της πρόγραμμα λόγω του θέματος αυτού.
Το εμπάργκο αυτό είχε εγκριθεί από τους 27 ΥΠΕΞ της ΕΕ τον Ιανουάριο στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκούνται στη χώρα της Μέσης Ανατολής για το επίμαχο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Οι χώρες της ΕΕ που εξαρτώνται περισσότερο από το ιρανικό πετρέλαιο είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα. Η τελευταία δεν θέτει πλέον τη μεγαλύτερη πρόκληση στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το εμπάργκο, καθώς επετράπη στη χώρα να προμηθεύεται πετρέλαιο από την Τεχεράνη χωρίς χρηματοοικονομικές εγγυήσεις.
«Η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι θα εφαρμόσει το εμπάργκο», δήλωσε την Παρασκευή ο διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμος.
Σημείωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα δεσμευτούν να «επανεξετάσουν την κατάσταση και να επανέλθουν στο ζήτημα, εάν χρειαστεί», όταν θα συζητήσουν το θέμα τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.
-------------

Έτινγκερ: Δεν Θα Αφήσουμε την Ελλάδα να Αντιμετωπίσει Ενεργειακές Ελλείψεις

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin