Friday, June 22, 2012

Προγραμματική σύμβαση συνεργασίας θα υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και δήμων Σερρών για την διεκπεραίωση αντιπλημμυρικών έργων στο νομό

Την άμεση ανάγκη προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και δήμων νομού Σερρών για την διεκπεραίωση αντιπλημμυρικών έργων, αποφάσισαν σήμερα οι συμμετέχοντες φορείς στην σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Νιγρίτας, μετά από πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη .
Στη σύσκεψη τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι Βισαλτίας, Εμμ. Παπά και Αμφίπολης από την αύξηση της στάθμης του νερού της λίμνης Κερκίνης και του ποταμού Στρυμόνα , ενώ τέθηκαν επί τάπητος τα έργα της ανύψωσης των αναχωμάτων και της αφαίρεσης της λιματολάσπης από τους πυθμένες της λίμνης Κερκίνης και του Στρυμόνα στις εκβολές του.

Από τους αρμόδιους φορείς που συμμετείχαν, αποφασίστηκε η άμεση χρήση των μηχανημάτων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την διεκπεραίωση των έργων και η πρόσληψη εκτάκτων μηχανοδηγών, μέσω των δήμων..
Η σύσκεψη θα επαναληφθεί με πρωτοβουλία του αντιπεριφρειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη με στόχο την διαδικαστική διεκπεραίωση της σύμβασης.
---
---

Σέρρες: Πνίγηκαν 3.500 καλλιεργήσιμες εκτάσεις

Λίμνη Κερκίνη: μέτρα προστασίας από τις πλημμύρες

 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin