Wednesday, May 23, 2012

Υδρογονάνθρακες: προχωράνε κανονικά οι διαγωνισμοί λέει το ΥΠΕΚΑ

Οι διαγωνισμοί για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην ελληνική Επικράτεια προχωράνε κανονικά κατά τη θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υποστηρίζει υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Περιβάλλοντος σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ.
Πρόκειται για τους διαγωνισμούς για σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές του Ιουνίου και νότια της Κρήτης, καθώς και για το Κατάκολο, τον Πατραϊκό Κόλπο και το Κατάκολο.
Για Ιόνιο και Κρήτη έχουν κατατεθεί οκτώ προσφορές, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές η διορία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 2 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το ΥΠΕΚΑ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των προσφορών για τα σεισμικά πριν τις εκλογές, ενώ για τις τρεις περιοχές στόχος είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα χωρίς να αποκλείεται να δοθεί μικρή παράταση αν ζητηθεί από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες.
Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν πάντως από το Υπουργικό Συμβούλιο. Παράλληλα, θα προχωρήσει η προετοιμασία των διαγωνισμών για την παραχώρηση δέκα χερσαίων «οικοπέδων», για έρευνες υδρογονανθράκων.
Θέματα όπως η ανακήρυξη ΑΟΖ θα εξεταστούν όποτε εκλεγεί πολιτική και όχι υπηρεσιακή κυβέρνηση.
econews

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin