Friday, May 25, 2012

Ξεπερνούν τα 100 Μεγαβάτ τα Φωτοβολταϊκά στις Στέγες

Περισσότερα από 100 μεγαβάτ υπολογίζεται ότι έχουν εγκατασταθεί πλέον σε στέγες στα πλαίσια του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες», αφού τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν λόγο για 98,4 μεγαβάτ στα τέλη του 2011. Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί πέρυσι φτάνουν τις 20.917 και αφορούν έργα 190 μεγαβάτ, πράγμα που φανερώνει το ενδιαφέρον του κοινού.


Τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ μαρτυρούν επίσης ότι τα φ/β στις στέγες αποτελούν το 20% του συνόλου, ενώ στα τέλη του έτους λειτουργούσαν επιμέρους 11.201 συστήματα. Οι δε συνολικές αιτήσεις φτάνουν τις 27.782 για έργα ύψους 250 μεγαβάτ.

Πρόβλημα πάντως αποτελεί η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες, αλλά και λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας που κυριαρχεί τους τελευταίους μήνες. Σημειώνεται, τέλος, ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (έως 10 άτομα προσωπικό), οι οποίοι μπορούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά ισχύος έως και 10 κιλοβάτ σε στέγη κτιρίου (5 κιλοβάτ για τα μη διασυνδεμένα νησιά), συμπεριλαμβανομένων των στεγάστρων βεραντών.

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin