Friday, May 25, 2012

Υπάρχει και άλλη αιτία που προκαλεί άνοδο της στάθμης των θαλασσών εκτός από το λιώσιμο των πάγων

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι η στάθμη των θαλασσών ανεβαίνει σταδιακά λόγω του λιωσίματος των πάγων που συμβαίνει στους πόλους της Γής εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου, υπάρχει όμως και μία άλλη αιτία. Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τρισεκατομμύρια τόνοι υπόγειων υδάτων παγκοσμίως γίνονται πηγή εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο για κατανάλωση νερού, πότισμα, καθώς και για τη χρήση τους από τεράστιες βιομηχανικές μονάδες.
Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα εκμεταλλευόμενα νερά εκχέονται στις θάλασσες σε τεράστιες ποσότητες συντελώντας στη περαιτέρω αύξηση της στάθμης των θαλασσών και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από το λιώσιμο των πάγων!
Η συνεχώς ανοδική εκμετάλλευση των υπόγειων υδάτων, σύμφωνα με τους Ιάπωνες επιστήμονες, έχει ήδη επιπτώσεις διότι τα τελευταία 50 χρόνια η στάθμη των θαλασσών έχει ανέβει περίπου 38.5 εκατοστά! Ακόμη η εκμετάλλευση των υπόγειων υδάτων είναι ως και 5 φορές μεγαλύτερη σε ποσότητα από το λιώσιμο των πάγων στους δύο πόλους. Προβλέπεται ότι τις τελευταίες 5 δεκαετίες, σχεδόν 18 τρισεκατομμύρια τόνοι ύδατος έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης για τις ανθρώπινες δραστηριότητες, χωρίς αυτές οι τεράστιες ποσότητες νερού να αντικατασταθούν.
Υπάρχει και άλλη αιτία που προκαλεί άνοδο της στάθμης των θαλασσών εκτός από το λιώσιμο των πάγων

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin