Friday, May 25, 2012

Φωτοβολταϊκά στις στέγες: πάνω από 100 MW η εγκατεστημένη ισχύς

Στο πλέον επιτυχημένο πρόγραμμα εισόδου των ΑΠΕ τείνει να εξελιχθεί το πρόγραμμα φωτοβολταϊκά στις στέγες, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ (διαχειριστής δικτύου διανομής, ΔΕΗ – δίκτυο) για τον Ιανουάριο, τα μικρά οικιακά φωτοβολταϊκά αντιπροσωπεύουν συνολική ισχύ 98,4 μεγαβάτ και αντιστοιχούν περίπου στο 20% των φωτοβολταϊκών που λειτουργούσαν στο ηπειρωτικό σύστημα της χώρας στις 31 Ιανουαρίου, ενώ σήμερα η εγκατεστημένη ισχύς ξεπερνά κατά πολύ τα 100 μεγαβάτ.

Ωστόσο, η πραγματική εικόνα αντικατοπτρίζεται στο πλήθος των αιτήσεων, καθώς από τους πίνακες του ΔΕΔΔΗΕ, φαίνεται ότι την περασμένη χρονιά έγιναν στις υπηρεσίες του 20.917 αιτήσεις για φωτοβολταϊκά, με συνολική ισχύ περίπου 190 μεγαβάτ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ίδιο δωδεκάμηνο, οι ενεργοποιήσεις ανήλθαν σε περίπου 9.500, με ισχύ 83,8 μεγαβάτ, γεγονός που σημαίνει ότι σε ένα χρόνο εγκαταστάθηκε πάνω από το 90% οικιακών φωτοβολταϊκών παρότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται από το 2009.
Έτσι, τον Ιανουάριο λειτουργούσαν στο διασυνδεμένο σύστημα 11.201 μικρά φωτοβολταϊκά ισχύος 98,4 μεγαβάτ, ενώ οι συνολικές αιτήσεις ανέρχονται σε 27.782 και αντιπροσωπεύουν περίπου 250 μεγαβάτ.
Εκπρόσωποι του κλάδου πάντως αναφέρουν ότι οι οικονομική κρίση και η έλλειψη ρευστότητας έχουν ανακόψει τη δυναμική αυτή τους τελευταίους μήνες.
econews

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin