Sunday, October 18, 2015

Νέο ελληνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα, η έρευνα συνεχίζεται διότι πιστεύουμε ότι η καινοτομία είναι απαραίτητη για την εξέλιξη της συνέχειας. Και από την πλευρά μας δίνεται έμφαση σε αυτή όσον αφορά στις εφαρμογές για το μέλλον της Ελλάδας, την ΑΟΖ, τον ζεόλιθο και την καινοτομία. 


Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το νέο ελληνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της μαθήτριάς μας Βασιλικής Αργυριάδου, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να καταθέσει την ιδέα της που συνδυάζει τον ελληνικό ζεόλιθο με την καινοτομία σ’ ένα τομέα, όπου ο ζεόλιθος λόγω των ιδιοτήτων του μπορεί να κάνει θραύση. 

Η αίτηση κατατέθηκε στις 13 Μαΐου 2014 με αριθμό 20140100275 και έγινε επίσημα αποδεκτή στις 4 Σεπτεμβρίου 2015. 

Πρόκειται για ένα στερεό παρασκεύασμα με ζεόλιθο καλλυντικής χρήσης για ενυδάτωση προσώπου. Και γι’ αυτό το λόγο το όνομα του προϊόντος είναι Υδρόλιθος.

 Έτσι αποδεικνύεται ότι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας μπορεί να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες των νέων που ακολουθούν μια στρατηγική που βασίζεται στην πλατφόρμα που αποτελεί ο ελληνικός ζεόλιθος.

 Έτσι μπορούμε να αντιληφθούμε ότι και η εφαρμοσμένη έρευνα, μπορεί να προσφέρει προοπτικές στους νέους μας που πιστεύουν στην πατρίδα μας και δεν περιμένουν τα πάντα από τους άλλους και δεν χρησιμοποιούν το πρόσχημα και τη δικαιολογία της οικονομικής κατάστασης για να παραμείνουν στην απραξία.

 Εδώ έχουμε ένα χειροπιαστό παράδειγμα αντεπίθεσης της νοημοσύνης λόγω στρατηγικής επινόησης. 
  Ν. Λυγερός - OPUS
17/10/15
---



No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin