Thursday, September 24, 2015

Σε έκτακτη ανάγκη η Σκόπελος

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω της κακοκαιρίας.

Στη Σκόπελο η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας, που σάρωσε επί τρεις ώρες όλο το νησί την Τρίτη, μετέβη κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Σκοπέλου η Πυροσβεστική δέχτηκε 95 κλήσεις. Επενέβησαν 8 συνεργεία της με 26 πυροσβέστες, που έως τώρα έκαναν 45 αντλήσεις υδάτων και παρείχαν βοήθεια σε επτά άτομα.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από την ισχυρή βροχόπτωση, παρασύροντας αυτοκίνητα και κάδους. Πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματά τους, ενώ μεγάλο μέρος του λιμανιού του νησιού καταστράφηκε.

Παράλληλα, έχουν σημειωθηεί προβλήματα στην ύδρευση και στην ηλεκτροδότηση του νησιού, ενώ έχουν διακοπεί και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της σταθερής τηλεφωνίας σε περιοχές στην Χώρα Σκοπέλου. Μεγάλες ζημιές υπέστησαν και πολλά καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο.

Στη γειτονική Σκιάθο που επίσης επλήγη από την κακοκαιρία, μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο η κεντρική οδός Παπαδιαμάντη, ενώ στην περιοχή Κολιός έπεσε δένδρο και έκλεισε για μία ώρα ο δρόμος Σκιάθου-Κουκουναριών.

 elzoni.gr
24/9/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin