Tuesday, August 11, 2015

Αεροβαρυτική έρευνα υδρογονανθράκων

Ν. Λυγερός (Opus)
Σε συνέχεια με τον πρώτο γύρο παραχώρησης, δηλαδή τον μικρό διαγωνισμό υδρογονανθράκων, θ’ αρχίσουν οι αεροβαρυτικές έρευνες στο πλαίσιο του προγράμματος της Energean Oil & Gas μ’ ένα αεροσκάφος της καναδικής εταιρείας Compagnie Générale de Géophysique (CGG). 


Αυτό εξειδικεύεται στο πλαίσιο της Airborne Gravity Gradiometry κι ένα χειροπιαστό παράδειγμα είναι το Falcon, το οποίο μπορεί ταυτόχρονα να ανιχνεύσει νερό, ορυκτά και υδρογονάνθρακες όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση για να γίνουν στη συνέχεια σεισμικές έρευνες δύο διαστάσεων. 

Στην παρούσα φάση, το αεροσκάφος θα πετάξει στα 1.500 πόδια πάνω από τις πόλεις των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας, στα 500 πόδια πάνω από κατοικημένες περιοχές και στα 300 πόδια πάνω από μη κατοικημένες περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε δεδομένα υψηλής ανάλυσης για την περιοχή. 

Η έρευνα αυτή θα διαρκέσει περίπου τέσσερις εβδομάδες, για να καλύψουν οι πτήσεις συνολικά 10.000 χιλιόμετρα. Αυτή θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε πετρέλαιο πιθανών δομών, δηλαδή κοιτάσματα στόχους. Έχει ενδιαφέρον να επισημανθεί το γεγονός ότι είναι η εταιρεία Energean Oil & Gas που έκανε και τα πρόσφατα σεισμικά στην περιοχή του Πρίνου.




No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin