Sunday, May 03, 2015

Ερχεται ο πρώτος μίνι - καύσωνας μέσα στην εβδομάδα

Ο πρώτος μίνι-καύσωνας της χρονιάς θα κάνει την εμφάνισή του από την ερχόμενη εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.

Αναλυτικά:

Την Κυριακή αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ορεινά, τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά δυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και στα βόρεια ορεινά υπάρχει η πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

  [imerisia.gr]
3/5/15

1 comment:

  1. Στους 34 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος μέσα στην εβδομάδα...

    Στα ύψη ανεβαίνει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, φτάνοντας τους 34 βαθμούς Κελσίου. Εντονότερη η ζέστη στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία. Το κύμα θα επηρεάσει από αύριο, Τρίτη, τη χώρα από τα δυτικά.

    Όπως εξηγούν οι μετεωρολόγοι, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει μέχρι και 34 βαθμούς Κελσίου, όταν η μέση μέγιστη θερμοκρασία της περιόδου είναι σύμφωνα με τα στοιχεία 24 βαθμοί, αναφέρει το Έθνος.

    Παρότι στην ατμόσφαιρα θα επικρατούν οι συνθήκες για σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, η αραιή συννεφιά και η υγρασία θα εμποδίσουν το φαινόμενο να έχει ακραίες εκδηλώσεις.

    Ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει ότι οι θερμές αέριες μάζες έχουν ξεκινήσει την πορεία τους από την Αφρική και επηρεάζουν ήδη την κεντρική Μεσόγειο, τη Σαρδηνία και την Κορσική.

    Οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν από την Παρασκευή στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν μπόρες.
    in.gr
    4/5/15

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin