Monday, March 16, 2015

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η στάθμη της λίμνης Κερκίνης

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η στάθμη της λίμνης Κερκίνης
Σε οριακό σημείο βρίσκεται η στάθμη της Κερκίνης παρά το σταδιακό άνοιγμα θυρών του φράγματος, προκειμένου να εκτονωθεί ο όγκος του νερού. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η στάθμη του νερού της λίμνης, βρίσκεται στα 35,8 μέτρα, με τελικό όριο αντοχής τα 36 - 36,2 μέτρα.

«Παρά τις προσπάθειες που γίνονται η στάθμη της λίμνης κατέβηκε μόνο ένα εκατοστό» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, επισημαίνοντας ότι «προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή θα αυξηθεί το άνοιγμα των θυροφραγμάτων».

Στο μεταξύ αυτοψία στο σημείο όπου έχει διαπιστωθεί ρήγμα στο ανάχωμα του Πεθελινού, του δήμου Εμμανουήλ Παππά, πραγματοποίησαν σήμερα, τεχνικοί δύο μεγάλων τεχνικών εταιριών με τις οποίες ήρθε σε επαφή ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, προκειμένου να γίνει άμεσα η ανάθεση του έργου, για την επισκευή του αναχώματος.


 «Η κατάσταση στην περιοχή είναι πλήρως ελεγχόμενη, με τα κλιμάκια των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων, Αγροτικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών να εξακολουθούν να βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και να ελέγχουν απολύτως την εξέλιξη των φαινομένων» δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης.
   [zougla.gr]
16/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin