Thursday, March 12, 2015

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η στάθμη της Κερκίνης

«Πλησιάζει τα όριά της η λίμνη Κερκίνη», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το φράγμα να ανοίξει τελικά πριν από το Σάββατο, που αρχικά είχε ανακοινωθεί.

«Κάνουμε συνεχείς ελέγχους της στάθμης του νερού της λίμνης» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μωυσιάδης, ο οποίος, πάντως, είναι καθησυχαστικός λέγοντας ότι «δεν θα προκύψουν οι τεράστιες πλημμύρες που φοβούνται πολλοί δήμαρχοι και κάτοικοι του νομού Σερρών».

Η στάθμη της Κερκίνης, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, Κωνσταντίνο Σαμαρά, βρίσκεται ήδη σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις στα 35,60 μέτρα, με οριακό σημείο αντοχής της τα 36 μέτρα.

Αυτό που φοβούνται ορισμένοι δήμαρχοι του νομού, είναι αν από τα νερά της λίμνης που θα απελευθερωθούν υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν κι άλλα αναχώματα, όπως αυτό του Πεθελινού, στο δήμο Εμμανουήλ Παππά, το οποίο δεν άντεξε τη ροή του Στρυμόνα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, η εκτόνωση των νερών της Κερκίνης πρόκειται να γίνεται σταδιακά, με πλήρη έλεγχο και μετρήσεις σε όλες τις περιοχές.

   [imerisia.gr]
12/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin