Tuesday, March 17, 2015

BG: Μακροχρόνια η συμφωνία Φ/Α Λευκωσίας-Καΐρου. (Το Αφροδίτη καλύπτει την Κύπρο και τις αγορές τις περιοχής)

Ακόμα και 20 χρόνια πιθανόν να διαρκέσει η συμφωνία Λευκωσίας-Καΐρου για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το τεμάχιο Αφροδίτη σε τερματικά υγροποιημένου αερίου στην Αίγυπτο.

Την εκτίμηση εξέφρασαν εκπρόσωποι της Βρετανικής εταιρείας BG, που ειδικεύεται σε υγροποιημένο αέριο και δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο, οι οποίοι συμμετείχαν σε συνέδριο στη Λευκωσία, για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο αντιπρόεδρος της επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας Τζων Μπέρλι ανέφερε ότι το γεγονός πως η μεγαλύτερη ποσότητα του Αιγυπτιακού φυσικού αερίου καταναλίσκεται από την εγχώρια αγορά, σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο εξαγωγής και επεξεργασίας Κυπριακού φυσικού αερίου στα Αιγυπτιακά τερματικά.

Η εταιρεία BG έχει γεωτρήσει 68 τεμάχια φυσικού αερίου στ' ανοικτά της Αιγύπτου τα τελευταία χρόνια.

  riknews.com.cy
17/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
---

1 comment:

  1. Αμφιβολίες για το αν η Αίγυπτος θα χρειαστεί το φυσικό αέριο από το οικόπεδο Αφροδίτη εξέφρασε ο Χαράλαμπος Έλληνας, πρώην εκτελεστικός πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ και σύμβουλος εταιρειών για θέματα υδρογονανθράκων...

    Ο κ. Έλληνας μιλώντας στην εκπομπή του Super Sport FM «Η Κύπρος σήμερα» είπε ότι η υπογραφή συμβολαίου της Delek για εξαγωγή φυσικού αερίου από το Ταμάρ στην Αίγυπτο, καθώς και τα προηγούμενα συμβόλαια συναντίληψης μεταξύ Λεβιάθαν και Idku με την British Gas, και μεταξύ Ταμάρ και Damietta με την Union Fenoza δεν είναι αισιόδοξα μηνύματα για την Κύπρο. «Αν αυτά τα συμβόλαια κλείσουν τότε για εμάς είναι πολύ πιο δύσκολο», είπε. Δεν θα χρειάζονται τις δικές μας ποσότητες, εξήγησε, διότι τα τερματικά έχουν ορισμένη χωρητικότητα και όταν αυτή συμπληρωθεί με τις άλλες συμφωνίες, τότε δεν θα μπορούν να πάρουν το δικό μας................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91994

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin