Tuesday, February 10, 2015

Στα Δύο Μέτρα Ανέβηκε η Στάθμη του Νερού στη Λίμνη Κορώνεια

Σχεδόν τα δύο μέτρα έχει φτάσει η στάθμη στη λίμνη Κορώνεια, λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων, γεγονός που θα πρέπει, όπως υπογραμμίζουν ειδικοί, να συνδυαστεί και με αναγκαία μέτρα για να αναζωογονηθεί η «ταλαιπωρημένη» λίμνη.
« Σύμφωνα με μετρήσεις, η στάθμη έχει ανέβει ακόμα και σε σημεία που δεν υπήρχε καθόλου νερό, ενώ είναι από τις λίγες φορές που ο κύριος τροφοδότης της Κορώνειας, ο ποταμός Μπογδάνας, έχει συνέχεια νερό επί 3 μήνες» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμών Κορώνειας- Βόλβης, λέκτορας του τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ Δήμητρα Μπόμπορη.

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν η άνοδος της στάθμης αποτελεί απλώς ένα «γέμισμα» με νερό, όπως σε ένα άδειο δοχείο, η κ. Μπόμπορη επισημαίνει ότι θα πρέπει να συμπράξουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να μπορέσει, σε βάθος χρόνου, να αναπτυχθεί υδρόβια ζωή.

« Ένα καλό υδρολογικό έτος, σε συνδυασμό με έργα που πρέπει να γίνουν, μπορεί να δώσει 'ανάσα' στον υδροφόρο ορίζοντα» πρόσθεσε, αξιολογώντας ως πρωταρχικό έργο σωτηρίας, τον περιορισμό των αντλήσεων για την κάλυψη γεωργικών αναγκών.

Αυξημένη είναι η στάθμη των νερών και στην λίμνη Κερκίνη, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης να καλεί, αύριο, σε σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με θέμα την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Σημαντική άνοδο της στάθμης του νερού παρατηρήθηκε και στις Πρέσπες, με τη Μικρή να έχει ανέβει 24 εκατοστά και 26 η Μεγάλη Πρέσπα. 

 [energia.gr]
10/2/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin