Wednesday, October 29, 2014

Roscosmos: Η Ρωσία μπορεί να αναλάβει την τροφοδοσία και τις προμήθειες στον ISS, μετά το ατύχημα της NASA

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναλάβει την τροφοδοσία και την προμήθεια κάθε εξοπλισμού που χρειάζονται οι ρωσοι και αμερικανοί κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) αντικαθιστώντας τις απώλειες από την έκρηξη του μη επανδρωμένου διαστημικού σκάφους Antares κατά την εκτόξευσή του από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια.

«Εάν λάβουμε αίτημα για την επείγουσα τροφοδοσία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) με αμερικανικό φορτίο μέσω δικού μας σκάφους, θα το ικανοποιήσουμε.

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει τέτοιο αίτημα», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti ο επικεφαλής του προγράμματος των επανδρωμένων πτήσεων της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roscosmos Αλεξέι Κρασνόφ:  «Mέχρι στιγμής, η NASA δεν μας έχει ζητήσει βοήθεια, όμως, έχουμε υποχρέωση να βοηθούμε ο ένας τον άλλον, σε περίπτωση απώλειας σκάφους ανεφοδιασμού ή άλλης έκτακτης ανάγκης, στα πλαίσια της συμφωνίας Κυρίων που έχουμε συνάψει. Σε τέτοιες περιπτώσεις θέτουμε πάντα τους εταίρους μας σε λίστα προτεραιότητας, και το ίδια θα κάνουν και εκείνοι για εμάς εάν χρειαστεί. Η Ρωσία μπορεί να στείλει άμεσα προμήθειες - καύσιμα, οξυγόνο, τρόφιμα και υλικό για επιστημονικά πειράματα – στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό».
Οπως διευκρίνισε ο Κρασνόφ, «η έκρηξη του Antares δεν έχει συνέπειες στην τροφοδοσία του ρωσικού τομέα του ISS, στο μέτρο που εμείς μεταφέρουμε με δικά μας σκάφη, τύπου Progress το μεγαλύτερο τμήμα των φορτίων μας.. Εξάλλου, δεν είναι διόλου σημαντικό το εάν η παράδοση προμηθειών θα γίνει από ρώσους ή αμερικανούς... »

Εξάλλου η Roscosmos εκτόξευσε με επιτυχία από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ το σκάφος Progress M-25M με τον πύραυλο Soyuz-2.1a, μία ημέρα μετά την έκρηξη του Antares, με προορισμό τον ISS, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, στις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. 


Το επίσης μη επανδρωμένο σκάφος Cygnus, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του Antares, επρόκειτο να μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 2,2 τόνους τροφίμων και εξοπλιστικού υλικού. Το ρωσικό διαστημόπλοιο μεταφέρει καύσιμα, οξυγόνο, τρόφιμα και υλικό για επιστημονικά πειράματα, καθώς και γράμματα για τους αμερικανούς και τους ρώσους κοσμοναύτες.
[gr.rbth.com]
29/10/14
--
-

1 comment:

  1. Les USA n'ont pas contacté la Russie au sujet de l'accident de la fusée Antares ...

    Les Etats-Unis ne se sont pas adressés à la Russie à propos de l'explosion de la fusée Antares, a communiqué le dirigeant du vol du segment russe de l'ISS Vladimir Soloviev.

    « Nous n'avons encore reçu aucune demande de la part des Américains. En attendant ils enquêtent eux-mêmes sur les causes de l'accident », a-t-il déclaré.

    Selon Vladimir Soloviev, les cosmonautes russes pourront partager leur stock de nourriture avec les collègues américains. « Les Américains ne resteront pas sans eau, nourriture et oxygène. Nous avons un seul équipage, un programme de vol commun et tout est interdépendant », a-t-il expliqué.
    Lire la suite: http://french.ruvr.ru/news/2014_10_29/Les-USA-nont-pas-contacte-la-Russie-au-sujet-de-laccident-de-la-fusee-Antares-0482/
    29/10/14

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin