Wednesday, October 22, 2014

Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με Έλληνες Εφοπλιστές που Δραστηριοπ​οιούνται στην Μεταφορά LNG

ΥΠΕΚΑ, 22.10.14:
Συνάντηση με εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο ΥΠΕΚΑ, με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των πρωτοβουλιών του ΥΠΕΚΑ για την ενίσχυση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού τόσο της χώρας, όσο και των κρατών-μελών της Ε.Ε στο σύνολο τους, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των γεωπολιτικών προκλήσεων όπως διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, εξετάστηκαν τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν για το ενεργειακό κόστος στη Ναυσιπλοΐα, από την χρήση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου ως καυσίμου πλοίων (LNG Bunkering).


Ανταλλαγή απόψεων υπήρξε για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας σε θέματα μεταφοράς και χρήσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, δεδομένης της ηγετικής θέσης της ελληνικής Ναυτιλίας παγκοσμίως και ιδιαίτερα στον τομέα μεταφοράς LNG.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις τεχνικές και οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν, αναφορικά με την τροφοδοσία με CNG ή LNG εκείνων των νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών όπου δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη σύνδεσή τους με το υπάρχον δίκτυο Φυσικού Αερίου στο ορατό μέλλον. Σχετικές προβλέψεις έχουν συμπεριληφθεί στο Νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την Απελευθέρωση της Αγοράς Φυσικού Αερίου, που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή.

Επιπλέον, εξετάστηκαν ενδεχόμενες επενδυτικές πρωτοβουλίες που ενδιαφέρουν τη χώρα μας, σε ζητήματα που σχετίζονται με την τροφοδοσία της ΝΑ Ευρώπης και την ανάπτυξη πλωτών σταθμών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.

Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε τη σημασία, αλλά και τη βούλησή του, να εγκαθιδρυθεί μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της συγκεκριμένης κατηγορίας των εφοπλιστών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταφοράς LNG, με το ΥΠΕΚΑ, αλλά και με εποπτευόμενους από το Υπουργείο Οργανισμούς.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι κ.κ. Γιώργος Προκοπίου της DYNAGAS LNG Partners LP, Νικόλαος Τσάκος της TSAKOS GROUP OF COMPANIES, Σταύρος Χατζηγρηγόρης Διευθυντής της MARAN GAS ΜΑΡΙΤΙΜΕ INC (του Ομίλου Αγγελικούση) και Θεοφάνης Σαλλής, Γενικός Διευθυντής της GASLOG  LNG Services Ltd. (του Ομίλου Λιβανού).

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ΥΠΕΚΑ, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Σπύρος Παλαιογιάννης.

[ypeka.gr]
22/10/14
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin