Saturday, October 11, 2014

Ισραηλινοί ακτιβιστές κολύμπησαν από Κύπρο σε Ισραήλ. "Το να κολυμπάς ανάμεσα σε πλαστικές σακούλες είναι (...) απαράδεκτο"

Έξι Ισραηλινοί που είχαν ξεκινήσει από την Κύπρο στις 5 Οκτωβρίου για να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ στην κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα υποστηρίζουν ότι πέτυχαν τον στόχο τους, καθώς έφτασαν σήμερα στο λιμάνι Χερζλίγια του Ισραήλ, αφού διένυσαν κολυμπώντας 380 χιλιόμετρα.

Οι έξι ερασιτέχνες κολυμβητές, μέλη μιας ισραηλινής, μη κυβερνητικής οργάνωσης που αγωνίζεται κατά της ρύπανσης των θαλασσών, ξεκίνησαν από την Πάφο και επί πέντε ημέρες κολυμπούσαν ασταμάτητα, εναλασσόμενοι μεταξύ τους κάθε μία ώρα.


"Σπάσαμε το παγκόσμιο ρεκόρ στη σκυταλοδρομία ανοιχτής θαλάσσης: καλύψαμε 380 χιλιόμετρα, από την Κύπρο στο Ισραήλ" ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Εξήγησαν ότι το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 367 χιλιόμετρα και το είχαν πετύχει Αμερικανοί κολυμβητές στην Καλιφόρνια.

Οι ακτιβιστές, που είναι ηλικίας από 41 μέχρι 66 ετών, προπονήθηκαν επί έναν χρόνο και είχαν μαζί τους μηχανήματα για να καταγράψουν λεπτομερώς το εγχείρημά τους ώστε να επικυρωθεί στη συνέχεια το ρεκόρ τους.

Είχαν επιχειρήσει και πέρσι να σπάσουν το ρεκόρ αλλά αναγκάστηκαν να σταματήσουν στη μέση της διαδρομής λόγω μιας καταιγίδας.

  • Όπως είπαν, αυτή τη φορά συνάντησαν άλλες δυσκολίες: μέδουσες, χαμηλή θερμοκρασία στο νερό και άπειρες πλαστικές σακούλες.
"Το να κολυμπάς ανάμεσα σε πλαστικές σακούλες είναι (...) απαράδεκτο, η θάλασσα πρέπει να είναι καταφύγιο για όλους μας και πρέπει να την φροντίζουμε όλοι μας", τόνισαν.
kathimerini.com.cy/ΚΥΠΕ
11/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin