Wednesday, July 09, 2014

Oμιλία Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ Π. Μίχαλου στην εκδήλωση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Βιετνάμ “Vietnam-Greece Business Day”

ΥΠΕΞ, Τετάρτη, 09 Ιούλιος 2014:
 
Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Παναγιώτης Μίχαλος, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση “Vietnam-Greece Business Day”, που διοργάνωσε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Βιετνάμ, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του Βιετναμέζου Υφυπουργού Οικονομικών, Do Hoang Anh Tuan.

O κ. Μίχαλος τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η ανάπτυξη σε μια οικονομία, όπως αυτή του Βιετνάμ, είναι οι μεταρρυθμίσεις: «Το παράδειγμα της Ελλάδας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. Μετά από δύο χρόνια πρωτοφανούς προσπάθειας, επιτεύχθηκε η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Στοχεύσαμε στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και το καταφέραμε. Προχωρούμε σταθερά στο δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το επιχειρηματικό κλίμα και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για ξένους και Έλληνες επενδυτές. Αυτή είναι μια εμπειρία χρήσιμη για τη φίλη χώρα του Βιετνάμ».

Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε τη σημασία του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Βιετνάμ για την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων. Τα διμερή Επιχειρηματικά Συμβούλια είναι τα κατεξοχήν εργαλεία του ιδιωτικού τομέα, μέσω των οποίων υλοποιούνται οι δράσεις οικονομικής διπλωματίας.

Ειδικά για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις με το Βιετνάμ, ο κ. Μίχαλος επισήμανε τις μεγάλες και αναξιοποίητες ως τώρα δυνατότητες διμερούς εμπορίου, ενώ τόνισε ότι με χαρά θα ηγηθεί της επιχειρηματικής αποστολής στο Βιετνάμ, που θα διοργανώσει το Επιχειρηματικό Συμβούλιο και ο ΣΕΒ International τον προσεχή Οκτώβριο.

mfa.gr
9/7/14
--

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin