Sunday, July 06, 2014

ΚΥΠΡΟΣ: Δωρεάν κάδο κομποστοποίησης από τον Δήμο Αγίας Νάπας (Μαζί με την απαραίτητη εκπαίδευση)

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου Αγίας Νάπας, προφέρεται σε όσους δημότες εκδηλώσουν ενδιαφέρον, δωρεάν κάδος κομποστοποίησης με εκπαίδευση για τον τρόπο χρήσης τους.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «στα πλαίσια της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου, έχει αποφασιστεί πως όσοι δημότες θέλουν να κάνουν κομποστοποίηση θα τους παρέχουμε δωρεάν κάδο κομποστοποίησης και την απαραίτητη εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να μειωθεί ο όγκος των σκυβάλων που μεταφέρεται στο ΧΥΤΥ και να γίνει πιο πράσινη η περιοχή μας».


Εξήγησε ότι «η κομποστοποίηση αφορά οργανικά απόβλητα, δηλαδή αποφάγια, λαχανικά, φρούτα, γρασίδι και οτιδήποτε άλλο πράσινο τα οποία τοποθετούνται στο συγκεκριμένο κάδο. Με την πρόσθεση ενός ειδικού «λιπάσματος» που περιλαμβάνει μύκητες, τα συγκεκριμένα απόβλητα μετατρέπονται πιο γρήγορα σε λίπασμα το οποίο ο κόσμος μπορεί να χρησιμοποιήσει για τον κήπο και τα χωράφια τους».

Ανέφερε ακόμα ότι «οι κάδοι κομποστοποίησης έχουν ήδη παραγγελθεί και θα αρχίσουν να προσφέρονται στους ενδιαφερόμενους δημότες οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν και μια τρίωρη εκπαίδευση για τον τρόπο χρήσης τους. Αυτός είναι ένας τρόπος για το Δήμο να ευχαριστήσει τους δημότες του για την εμπιστοσύνη και αφοσίωση τους προς την Αγία Νάπα» είπε.

Ο κ. Καρούσος κάλεσε όσους δημότες της Αγίας Νάπας ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάδο κομποστοποίησης να επισκεφθούν τα γραφεία του Δήμου και να αναφέρουν τα στοιχεία τους.

[ΚΥΠΕ]
[kathimerini.com.cy]
6/7/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin