Monday, July 21, 2014

Βοήθεια Κίνας στην Αργεντινή (προκειμένου να αποφύγει την μερική ή τεχνική χρεοκοπία της χώρας)

Στη βοήθεια της Κίνας φαίνεται ότι ποντάρει η Αργεντική προκειμένου να αποφύγει την μερική ή τεχνική χρεοκοπία της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, το Πεκίνο χορηγεί πιστώσεις 4,7 δισ. δολαρίων την κατασκευή δύο υδροηλεκτρικών εργοστασίων, ενώ άλλα 2,5 δισ. δολάρια θα δοθούν για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ακόμα μεγαλύτερη σημασία για το Μπουένος Αϊρες έχει η συμφωνία για την «τόνωση» των συναλλαγματικών αποθεμάτων, τα οποία σήμερα έχουν πέσει στα 30 δισ. δολάρια. Συνολικά υπεγράφησαν 20 διμερείς συμφωνίες.

Στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, τόνισε τη σημασία που έχει για τη χώρα της η σχέση με την Κίνα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και στο deal για τα συναλλαγματικά αποθέματα. 

«Οι κεντρικές τράπεζες των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνία ύψους 11 δισ. δολαρίων, ώστε να εμπεδωθεί η σταθερότητα των επιτοκίων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που δεχόμαστε επιθέσεις από κερδοσκόπους που κρύβουν χρήμα για να ξαναφέρουν την οικονομική αστάθεια στον κόσμο» τόνισε η Κριστίνα Φερνάντες.
[elzoni.gr]
21/7/14
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin