Saturday, June 28, 2014

Προειδοποίηση για εκδήλωση Ελ Νίνιο (ΜΕ ΞΗΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ)

Για τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός σοβαρού μετεωρολογικού φαινομένου Ελ Νίνιο, με ξηρασίες και πλημμύρες προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας.

«Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μια νέα εκδήλωση του Ελ Νίνιο, καθώς η πιθανότητα ανάπτυξής του ανέρχεται σε 60% τον Ιούνιο και τον Αύγουστο και σε 75% με 80% για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου», επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο του οργανισμού του ΟΗΕ.


«Πολλές κυβερνήσεις έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για την έλευση του Ελ Νίνιο», προσθέτει ο διεθνής οργανισμός που διευκρινίζει, ωστόσο, ότι το φαινόμενο θα έχει μάλλον «μέτρια» ένταση, και όχι «ασθενή», ούτε «ισχυρή».

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Γενεύη, οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας δήλωσαν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς να πουν ποιες περιοχές στον κόσμο θα πληγούν και από ποιο φαινόμενο, αν αυτό είναι ξηρασία, σφοδρές βροχοπτώσεις ή πλημμύρες.

«Θα γνωρίζουμε περίπου τον Αύγουστο», δήλωσε ο δρ. Ρούπα Κουμάρ Κόλι, υπεύθυνος του τμήματος για το παγκόσμιο κλίμα του οργανισμού, προσθέτοντας ότι η πρόβλεψη για την εκδήλωση του Ελ Νίνιο δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως, καθώς μένει να συνυπολογιστούν ατμοσφαιρικά δεδομένα, για να επιβεβαιωθεί η έλευσή του.

http://www.elzoni.gr/html/ent/161/ent.46161.asp
28/6/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin