Tuesday, May 27, 2014

Ισπανική WWF προς κυβέρνηση: Μην καταστρέψετε τις ακτές σας όπως στην Ισπανία

"Η εκτεταμένη οικοδομική δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες, δίχως πρόβλεψη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις είχε καταστροφικές συνέπειες"....
 
Η επιστολή της ισπανικής WWF εστάλη ενώ αναμένεται η κυβέρνηση να επαναφέρει προς συζήτηση το επίμαχο και αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό το οποίο είχε μπει στον πάγο μέχρι τις ευρωεκλογές λόγω των αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από φορείς της προστασίας του περιβάλλοντος.


«Όπως είμαι σίγουρος πως θα γνωρίζετε, η Ισπανία είναι η χώρα της Μεσογείου που υποφέρει τα μέγιστα από τη δραματική αλλοίωση και καταστροφή της παράκτιας ζώνης της. 

Η εκτεταμένη οικοδομική δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες, δίχως πρόβλεψη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις είχε καταστροφικές συνέπειες, τις οποίες η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια.

Αυτή τη στιγμή, το 75% των ισπανικών ακτών έχει οικοδομηθεί ή βρίσκεται σε στάδιο οικοδόμησης (με ρυθμό 8 εκτάρια ανά ημέρα τα τελευταία 20 χρόνια), ενώ το πρώτο χιλιόμετρο ακτογραμμής έχει οικοδομηθεί πλήρως στο ένα τρίτο των μεσογειακών ακτών της Ισπανίας. Την ίδια στιγμή, σχεδόν μισό εκατομμύριο κατοικίες είναι κενές....
mme.gr
27/5/14
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin