Saturday, March 15, 2014

Ξεκινά η απάντληση των καυσίμων από το πλοίο που προσάραξε στη Μύκονο

Ξεκινά η απάντληση των 200 τόνων καυσίμων από τις δεξαμενές του φορτηγού πλοίου «Υusuf Cepnioglu», με σημαία Τουρκίας, που έχει προσαράξει φορτωμένο με κοντέινερ από την περασμένη Παρασκευή, βόρεια των ακτών της Μυκόνου,
Την απάντληση επιχειρεί το ειδικά διαμορφωμένο πλοίο «ΑΙΓΙΣ 1».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η επιχείρηση παρακολουθείται από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος από το υπουργείο Ναυτιλίας, εξειδικευμένο σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.


Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το τουρκικό πλοίο, έχουν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα σε δύο σειρές ενώ αναμένεται να γίνει και περισυλλογή απορριμμάτων που έχουν ξεφύγει από το προσαραγμένο πλοίο λόγω της έντονης θαλασσοταραχής των προηγουμένων ημερών.

Το «ΑΙΓΙΣ 1» έχει αποθηκευτική ικανότητα πετρελαιοειδών καταλοίπων, 500 κυβικά μέτρα, διαθέτει φορητούς ελαιοσυλλέκτες για την περισυλλογή πετρελαιοειδών και πάνω από 1.000 μέτρα πλωτά φράγματα ανοιχτής θαλάσσης.

Παράλληλα, το πλοίο έχει την δυνατότητα μεταφοράς φορτίων επί του κυρίου καταστρώματος σε μια επιφάνεια 260 τετραγωνικών μέτρων.

Αφού ολοκληρωθεί η απάντληση των πετρελαιοειδών, αναμένεται να υπάρξει σχέδιο απομάκρυνσης των κοντέινερ και στη συνέχεια, του πλοίου.

Εξειδικευμένα στελέχη εταιρειών ρυμούλκησης χαρακτηρίζουν την όλη επιχείρηση αρκετά δύσκολη, καθώς στο σημείο υπάρχουν απότομα βράχια και επικρατούν συχνά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

To πλοίο, με 14 άτομα πλήρωμα και φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία. 

mme.gr
15/3/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin