Monday, March 10, 2014

ΥΠΕΞ: Ομιλία Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ ΥΠΕΞ Π. Μίχαλου στην Διάσκεψη «Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός»

ΥΠΕΞ, Δευτέρα, 10 Μάρτιος 2014
Παρουσία της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη, του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Taleb Rifai, και εκπροσώπων της τουριστικής και ναυτιλιακής βιομηχανίας, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Π. Μίχαλος, παρουσίασε, σήμερα, Δευτέρα 10 Μαρτίου, την προοπτική της «Μπλε Οικονομίας» για την Ελλάδα, στη Διάσκεψη «Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός», που διοργάνωσαν, στο Μουσείο της Ακρόπολης, από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Τουρισμού.

«Είναι καιρός να αναδείξουμε τη Μπλε Οικονομία ως μοχλό εξόδου από την κρίση. Οι οικονομικές και εμπορικές συνέργειες που αυτή καλύπτει δημιουργούν μία πραγματική εργαλειοθήκη οικονομικής ανάπτυξης. Το 18 % του διεθνούς εμπορικού στόλου ανήκει σε Έλληνες πλοιοκτήτες. Η ναυτιλία συνεισφέρει 25 δις ευρώ στην Ελληνική οικονομία, 13,5% στο ετήσιο ΑΕΠ και 165.000 θέσεις εργασίας ενώ, μόνο το 2012, το λιμάνι του Πειραιά αύξησε την εμπορική του δραστηριότητα κατά 64%» υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος, αναλύοντας τον ρόλο της Μπλε Οικονομίας στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης.

«Ο ναυπηγό-κατασκευαστικός τομέας, η δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου με μαρίνες, η κάθετη διασύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τη ναυτιλία, ο θαλάσσιος τουρισμός και η ανάπτυξη των λιμανιών αποτελούν την προμετωπίδα της Μπλε Οικονομίας για τη χώρα μας. Μαζί μπορούμε να χτίσουμε αυτή τη νέα αφήγηση που θα προσελκύσει επενδύσεις και, γιατί όχι, θα δημιουργήσει το πρώτο ναυτικό cluster στην Ελλάδα με έμφαση στην καινοτομία» κατέληξε ο Παναγιώτης Μίχαλος.

Η Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τον Παράκτιο και το Θαλάσσιο Τουρισμό επικεντρώνεται στις στρατηγικές γαλάζιας ανάπτυξης για την Ε.Ε., με έμφαση στις επιχειρηματικές συνεργασίες στην Ελλάδα. Συνδιοργανώνεται, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Τουρισμού, με ομιλητές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την UNESCO και τον ιδιωτικό ναυτιλιακό και βιομηχανικό τομέα.

 http://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/omilia-gen-grammatea-dos-upeks-mikhalou-sten-diaskepse-paraktios-kai-thalassios-tourismos.html
10/3/14

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin