Monday, January 27, 2014

Τριμερής Επιτροπή για την επίλυση των ζητημάτων διέλευσης του αγωγού φ.α “TAP”. -ΥΠΕΚΑ

ΥΠΕΚΑ, 27/1/14
Ευρεία σύσκεψη για τον αγωγό TAP, συγκάλεσε το πρωί ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρη Γιαννακίδη.
Κατά την πολύωρη συζήτηση αποφασίστηκε η σύσταση τριμερούς Επιτροπής διαβούλευσης για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), που θα αποτελείται από  εκπροσώπους του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ, καθώς και στελέχη της κοινοπραξίας του αγωγού.


Από πλευράς Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, ο Γ.Γ Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κων/νος Μαθιουδάκης, ο Δ/ντης του ΕΠΠΕΡΑΑ, Νίκος Μαμαλούγκας και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ), Επαμεινώντας Τολέρης.
Εκτός από τον Περιφερειάρχη, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος, Σταύρος Βαβίας, οι Δήμαρχοι, Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, Προσοτσάνης Άγγελος Λύσσελης, Δοξάτου Αναστάσιος Χατζηλαζάρου, Καβάλας Κων/νος Σιμιτζής, ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής ΠΑΜΘ, Βασίλης Πιτσινίγκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος για θέμα Φ/Β, Γεώργιος Ούστογλου, ο Πρόεδρος ΤΕΕ του Περιφεριακού τμήματος Αν. Μακεδονίας, Λάζαρος Βασιλειάδης, ο Εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ, Αλέξανδρος Τσάμης,  ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, Κων/νος Σπανούλης και ο Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Περιφέρειας ΑΜΘ, Γιώργος Αρχοντάκης.
Το παρόν έδωσε ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ εκ μέρους της εταιρίας Trans Adriatic Pipeline, συμμετείχαν ο Δ/ντης του TAP στην Ελλάδα, RikardScoufias, καθώς και ο σύμβουλος, Στάθης Θεοδωρόπουλος.

Για συνάντηση που θεμελιώνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη, ώστε να υλοποιηθεί το έργο με θετική προσέγγιση απ’ όλες τις πλευρές, έκανε λόγο ο  Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, επισημαίνοντας ότι τα ζητήματα ασφαλείας που τίθενται ενδιαφέρουν όχι μόνο τις τοπικές κοινωνίες, αλλά πρωτίστως την Πολιτεία που λαμβάνει τις αναγκαίες πρόνοιες για να τηρηθούν οι πιο αυστηροί κανονισμοί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Τηρούνται όλες οι προδιαγραφές, τόσο για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως έχει γίνει και με τον αγωγό του ΔΕΣΦΑ», διαβεβαίωσε από την πλευρά του, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου.

ypeka.gr
27/1/14
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin