Sunday, December 08, 2013

Τουρκικό σεισμογραφικό στην Κυπριακή ΑΟΖ

Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει αμέσως σε καταγγελία της 'Αγκυρας στα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Στο θαλάσσιο τεμάχιο 3 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας εισήλθε τα ξημερώματα το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός», το οποίο διεξάγει παράνομα έρευνες εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων, μετέδωσε το ραδιόφωνο του κρατικού ΡΙΚ. Όπως ανέφερε, το σκάφος παρέμεινε εκεί για μια ώρα.

Η Λευκωσία αντέδρασε έντονα στην τουρκική πρόκληση. Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει αμέσως σε καταγγελία της “Αγκυρας στα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ταυτόχρονα, θα επιχειρηθεί συμπερίληψη της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς στο κείμενο συμπερασμάτων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου επισήμανε ότι αυτή η πρόκληση καταδεικνύει τις προθέσεις της “Αγκυρας σε σχέση με το Κυπριακό.
Καταδικάζοντας την τουρκική πρόκληση διά του εκπροσώπου Τύπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός τόνισε ότι οι ενέργειες των Τούρκων δεν πρόκειται να αποθαρρύνουν την κυβέρνηση στη συνέχιση του προγράμματος αξιοποίησης του φυσικού αερίου.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας Γιώργος Βαρνάβα κάλεσε την κυβέρνηση να αντιδράσει.
efsyn.gr
8/12/13 
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin