Monday, December 09, 2013

Λίβανος: Δεν Μας Ενδιαφέρει να Εξάγουμε Αέριο Μέσω της Κύπρου

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα NaturalGasEurope παραχώρησε ο υπουργός Ενέργειας του Λιβάνου, Γκεμπράν Μπασίλ, μιλώντας τόσο για την Κύπρο, όσο και για τις έρευνες υδρογονανθράκων της χώρας του.

Ο κ. Μπασίλ τόνισε ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον αδειοδοτικό γύρο που έχει προαναγγείλει ο Λίβανος, παρά τις διαδοχικές καθυστερήσεις στην έναρξή του. Πλέον, η νέα ημερομηνία έχει τοποθετηθεί στον Ιανουάριο του 2014.



Παράλληλα ο υπουργός ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο σταθμός LNG που σχεδιάζει η Κύπρος στο Βασιλικό για τις εξαγωγές του λιβανέζικου αερίου. 


  • Απάντησε ότι δεν βλέπει τον λόγο για κάτι τέτοιο, ειδικά από τη στιγμή που «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο Λίβανος διαθέτει μεγαλύτερα κοιτάσματα από την Κύπρο». Άρα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Κύπρος είναι που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις υποδομές του Λιβάνου στο μέλλον. 

Τέλος, ο κ. Μπασίλ μίλησε και για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης που είχε με τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας, Γ. Λακκοτρύπη. Είπε ότι συζητήθηκε η συμφωνία συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων που βρίσκονται στα θαλάσσια σύνορα (ΑΟΖ, EEZ) των δύο κρατών. 
 energia.gr
9/12/13
--
-

 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin