Monday, December 09, 2013

Λακκοτρύπης: Ενημέρωση σε ΕΕ και ΟΗΕ από τα αρμόδια υπουργεία για τη δραστηριότητα του Barbaros.

Ενημέρωση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά και προς τις εταιρείες ENI-KOGAS γίνονται τα τελευταία 24ωρα από τα αρμόδια υπουργεία, σε σχέση με την παράνομη δραστηριότητα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros.

Σε δηλώσεις του από το Προεδρικό, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, είπε ότι χρειάζεται να γίνει για αυτό το θέμα το πράττουν τα αρμόδια υπουργεία και φορείς.



«Είναι κάτι που κοιτάζουμε πολύ προσεκτικά και παρακολουθούμε τις κινήσεις του επί ωριαίας βάσης. Γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις και από το υπουργείο Εξωτερικών προς τα διάφορα Φόρα. Είναι μια κατάσταση που παρακολουθούμε και καταδεικνύει ακόμη μια φορά την επιθετικότητα της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να πει αν η κινήσεις του Barbaros επηρεάζουν τις δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στη συλλογή σεισμογραφικών δεδομένων, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «δεν μας έχει επηρεάσει ποσώς αυτή τη στιγμή. Παραμένει, βέβαια, η δράση της Τουρκίας απαράδεκτη, αλλά δεν έχει επηρεάσει τις δραστηριότητες μας εντός της ΑΟΖ μας».
9/12/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin