Tuesday, December 03, 2013

ΥπΑνΑντ: Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμάτων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αναθέτουσα αρχή το Δήμο Αλεξανδρούπολης

Με γρήγορες διαδικασίες προχωρεί ο διαγωνισμός του έργου Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το Δήμο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, μετά από την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ. Το έργο αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων της περιοχής.
Το έργο εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ στις 4 Οκτωβρίου 2013. Στις 11 Οκτωβρίου  προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός και σήμερα δύο μήνες μετά την έγκριση του έργου πραγματοποιήθηκε η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Εκτιμάται ότι εντός του Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η προεπιλογή των υποψηφίων.

Ειδικότερα, επτά (7) υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον σήμερα στο διαγωνισμό για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αναθέτουσα αρχή το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Οι υποψήφιοι αναφέρονται με τη σειρά που υπέβαλαν τους φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος και είναι οι εξής:
  1. ΤΟΞΟΤΗΣ
  2. ARCHIRODON GROUP- INTRAKAT- ENVITEC
  3. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
  4. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-J&P ΑΒΑΞ
  5. ΕΡΕΤΒΟ-ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ
  6. ΜΕΤΚΑ-ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
  7. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΗΛΕΚΤΩΡ
Ο ανάδοχος θα επιλεγεί με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, με ανταγωνιστικό διάλογο και θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων με ετήσια δυναμικότητα διαχείρισης περίπου 150 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων για διάστημα 27 ετών.
Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων. Στο έργο θα αξιοποιηθούν κοινοτικοί πόροι για τη συγχρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του έργου, παράλληλα με ιδιωτικούς πόρους. Όπως ισχύει σε όλους τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Η ανοιχτή τεχνολογία ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαγωνιζομένων και την επιλογή της βέλτιστης λύσης, με πλήρη διαφάνεια και εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
mindev.gov.gr
3/12/13
--

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin