Friday, November 08, 2013

Στην αγορά πετρελαίου «μπαίνει» η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Novatek.

Στην παραγωγή πετρελαίου στρέφεται η ρωσική ιδιωτική εταιρεία φυσικού αερίου Novatek σε μια ένδειξη ταχείας επέκτασης των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Vedomosti.

Η Novatek θα αρχίσει μέσα στο 2015 την άντληση αργού πετρελαίου από την περιοχή  Γιαρντέισκι, στο Γιάμαλ- Νετετς, και στοχεύει στην παραγωγή  3,5 εκατομμύριων τόνω ετησίως, από το 2016, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές της εταιρείας. Συνιδιοκτήτης της Novatek είναι ο ρώσος μεγιστάνας Γκενάντι Τιμτσένκο, ο οποίος είναι επίσης  συνιδιοκτήτης της διεθνούς εταιρείας πετρελαίου Gunvor.

Η  Novatek επεκτείνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια στις επιχειρήσεις φυσικού αερίου, κυρίως σε βάρος του ρωσικού κρατικού ενεργειακού κολοσσού  Gazprom.
Σύμφωνα με τη λίστα Forbes, η περιουσία του Τιμτσένκο , παλιού γνώριμου του προέδρου Πούτιν καθώς είναι συν-ιδρυτής του συλλόγου τζούντο που πηγαίνει ο Πούτιν, - και , μεταξύ άλλων, προέδρου του Οικονομικού Συμβουλίου του Γαλλ-ρωσικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου -  ήταν αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ φέτος «εκτοξεύτηκε» στα 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

 Πηγές: RIA Novosti, rbth.gr
8/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin