Friday, November 29, 2013

Πετρέλαια και ΔΕΗ στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα - Μανιάτη.

Να μπουν το συντομότερο δυνατόν τα γεωτρύπανα σε Ιωάννινα και Πατραϊκό κόλπο, "τρέχουν"  τώρα κυβέρνηση και οι ανάδοχοι που επελέγησαν για να προχωρήσουν στις έρευνες την εξόρυξη πετρελαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι επιμέρους συμβάσεις έχουν ήδη ετοιμαστεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ (περίπου 3,5 μήνες) αλλά οι επενδυτές θέλουν πριν από όλα να έχουν λάβει και γραπτές δεσμεύσεις από το ελληνικό δημόσιο για την φορολόγησή τους, ώστε να μην μπορεί εκ των υστέρων να αλλάξει σε βάρος τους το καθεστώς αυτό στα χρόνια που θα διαρκεί η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.


Οι συμβάσεις για το φορολογικό καθεστώς που θα ισχύσει για τις εταιρίες που θα αναλάβουν τις έρευνες πετρελαίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με τον υπουργό ΠΕΚΑ κ.Γιάννη Μανιάτη και τον αρμόδιο υφυπουργό κ.Μάκη Παπαγεωργίου. Στόχος είναι να συμφωνηθεί το φορολογικό καθεστώς άμεσα, για να υπογραφούν οι συμβάσεις έως το τέλος του έτους και να ξεκινήσουν οι έρευνες των εταιρειών που έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι στον Πατραϊκό κόλπο. 

protothema.gr
29/11/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin