Thursday, November 21, 2013

Κοινή Δήλωση από τον ΙΕΑ και Επτά Μεγάλες Αναπτυσσόμενες Χώρες.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) και οι Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Ρωσία και Νότιος Αφρική εξέφρασαν χθες για πρώτη φορά την βούλησή τους για ενισχυμένη συνεργασία στα ενεργειακά. Στα πλαίσια αυτά, υπογράφηκε κοινή δήλωση.

Η πολυμερής συνάντηση έλαβε χώρα στο Παρίσι το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των υπουργών ενέργειας αρκετών χωρών, ανάμεσά τους της Ελλάδας και της Τουρκίας. Επίσης, έγινε γνωστό ότι η Εσθονία πρόκειται να εισχωρήσει στον οργανισμό, καθώς απομακρύνθηκαν τα τελευταία εμπόδια.


Η κοινή δήλωση του ΙΕΑ και των επτά κρατών που προαναφέραμε, επιβεβαιώνει την σημασία των μεγαλύτερων αναπτυσσόμενων στο ενεργειακό γίγνεσθαι του πλανήτη, γεγονός που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον οργανισμό, όπως εξήγησε η διευθύντρια, Μαρία βαν ντερ Χόεβεν.

Σύμφωνα με την ίδια, περαιτέρω επαφές θα ενισχύσουν τη συνεργασία του οργανισμού με τις επιμέρους χώρες σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, ο διαμοιρασμός πληροφοριών, οι νέες τεχνολογίες, η διαφάνεια των αγορών και οι ΑΠΕ. 

energia.gr
20/11/13
---
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin