Saturday, November 16, 2013

Αυξημένη κατά 32,4% η παράνομη υλοτομία. -ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ.

Αυξημένους ελέγχους 35% για την καταστολή του φαινομένου παράνομης υλοτομίας στην οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά, πραγματοποίησαν τα τελευταία δύο χρόνια οι Δασικές Υπηρεσίως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δεκαμήνου (Ιανουάριος - Οκτώβριος 2012 και 2013) ο αριθμός των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν παρουσιάζει αύξηση 34,9 % (από 6.645 σε 12.206), ο αριθμός των μηνύσεων που υποβλήθηκαν εμφανίζεται μειωμένος κατά 24,3% (από 580 σε 539), ενώ η ποσότητα των κατασχεθέντων καυσόξυλων παρουσιάζει αύξηση 32,4% (από 1.616 τόνους σε 2.392 τόνους).



«Η καταπολέμηση της λαθροϋλοτόμησης αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, καθώς αποτελεί ένα τριπλό έγκλημα: κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό» όπως τόνισε από τη Λάρισα ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, υπογραμμίζοντας πως «σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τον φυσικό μας πλούτο. Βεβαίως λαμβάνεται υπόψη και έχει δοθεί η απαραίτητη οδηγία, μέσα από εγκύκλιο του Ειδικού Γραμματέα Δασών, να διευκολύνονται οι περιπτώσεις όπου ο πολίτης στα ορεινά χωριά θέλει να καλύψει την προσωπική του ανάγκη για τον χειμώνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, με την παρακολούθηση της δασικής υπηρεσίας, μπορεί ο πολίτης να κόψει ξύλα».

imerisia.gr
15/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

---------------

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin