Friday, October 25, 2013

Σε ενεργειακό λιμάνι μετατρέπεται το λιμάνι Λεμεσού. Θα ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα προκύψουν από τον εντοπισμό κοιτασμάτων ΦΑ


ΦΩΤΟ: cyprusbybus.com
Το λιμάνι Λεμεσού θα καταστεί το ενεργειακό λιμάνι της Κύπρου, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα προκύψουν από τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Τάσος Μητσόπουλος.
Ο Υπουργός που μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φιλόκυπρο Ανδρέου και τον Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού Τώνη Αντωνίου, είπε πως συζήτησαν "το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει εκ μέρους των φορέων της Λεμεσού για την ανάπτυξη του Λιμανιού της πόλης προκειμένου να μπορέσει να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες διαρκώς ανάγκες που προκύπτουν ως αποτέλεσμα του εντοπισμού κοιτασμάτων φυσικού αερίου και έχουμε βεβαίως συζητήσει για τις προοπτικές το λιμάνι της Λεμεσού να καταστεί το ενεργειακό λιμάνι της Κύπρου και πώς θα μπορούσε η ανάπτυξη αυτή να υποστηριχθεί και από παράπλευρες δραστηριότητες και αναπτύξεις".

Μεταξύ άλλων στο λιμάνι Λεμεσού όπως γνωρίζετε, σημείωσε, αυτή την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα επέκτασης, αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού.
"Η αίθουσα επιβατών ελπίζουμε να παραδοθεί σύντομα, αφορά το επιβατικό σκέλος αλλά έχουμε υπογράψει συμβόλαια πολύ σημαντικά για την επέκταση του Λιμανιού της τάξης άνω των 25 εκ. ευρώ. Βρίσκεται σε εξέλιξη επίσης η απαλλοτρίωση  μιας μεγάλης έκτασης γης προς τα δυτικά που θα μπορέσει σε μεγάλο βαθμό να ικανοποιήσει κάποιες από τις πολλές ανάγκες οι οποίες δημιουργούνται. Παράλληλα όμως υπάρχουν δυνατότητες και για την ανάπτυξη ιδιωτικών περιουσιών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή δεδομένου ότι πέραν των λιμενικών υποδομών και εγκαταστάσεων που χρειάζονται - κρηπιδώματα, τεχνολογικός εξοπλισμός, αποθηκευτικοί χώροι - δημιουργούνται και νέες ανάγκες για γραφειακούς χώρους, χώρους διαμονής, αποθηκευτικούς χώρους πρόσθετους", πρόσθεσε.
Συνεπώς από τους σχεδιασμούς που κάνουμε, ανέφερε ο κ. Μητσόπουλος, βλέπουμε ότι ακόμη και με αυτές τις προγραμματιζόμενες αναπτύξεις το λιμάνι της Λεμεσού ίσως να μην μπορεί σε λίγα χρόνια να ικανοποιήσει όλες αυτές τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται.
Σε ερώτηση πότε θα είναι έτοιμο το λιμάνι Λεμεσού για να ανταποκριθεί στην ενεργειακή βιομηχανία, ο Υπουργός είπε πως "το λιμάνι έτοιμο είναι και είναι σε φάση περαιτέρω αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού".

 energypress.gr
25/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin