Tuesday, October 22, 2013

Ερντογάν: Θα γκρέμιζα και τέμενος για να φτιαχτεί δρόμος. - Η τρίτη γέφυρα πάνω από το Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη.

Αντιδρώντας στις διαμαρτυρίες και τις επικρίσεις αναφορικά με τις κοπές δέντρων για το χτίσιμο της τρίτης γέφυρας πάνω από το Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη, ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εργαζεται για το σύνολο και όχι για λίγους, τονίζοντας ότι θα γκρέμιζε ακόμα και τέμενος, εάν εμπόδιζε την κατασκευή δρόμου. 

Μιλώντας στη συνεδρίαση του κόμματός του (ΑΚΡ) στη βουλή, ο Ερντογάν δήλωσε «υπηρετούμε το σύνολο των πολιτών, όχι μεμονωμένα άτομα. Οτιδήποτε μπορεί να θυσιαστεί για ένα δρόμο. Θα μπορούσαμε να γκρεμίσουμε και ένα τέμενος, εάν έπρεπε να περάσει δρόμος από εκεί και να το χτίσουμε σε άλλο μέρος».

Η κατασκευή της τρίτης γέφυρας στο Βόσπορο εγκαινιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο, εν μέσω κοινωνικής οργής, με τους περιβαλλοντολόγους να υποστηρίζουν ότι αυτό θα δώσει οριστικό τέλος στον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Πόλης.
Ο υπουργός Δασικών Υποθέσεων, Βεϊσέλ Ερογλο σε παλαιοότερες δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι περίπου 381.096 δέντρα θα κόβονταν προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για το χτίσιμο της γέφυρας, του αυτοκινητοδρόμου και των οδογεφυρών της, ωστόσο δημοσιεύματα ανέβαζαν πολύ παραπάνω τον αριθμό των «θυσιαζόμενων» δέντρων.
Οπως είπε ο Ερντογάν, «Κάποιοι λένε διαφορετικούς αριθμούς δέντρων που θα κοπούν. Αυτή η γέφυρα δεν θα εξυπηρετεί μόνο τους πολίτες της Κωνσταντινούπολης, αλλά ολόκληρη την ανρθωπότητα. Οτιδήποτε μπορεί να θυσιαστεί για τους δρόμους».
Αναφερόμενος στους διαδηλωτές για το περιβάλλον που αποκλείουν τους δρόμους για να αποφευχθεί η καταστροφή, τούς χαρακτήρισε «σύγχρονους ληστές»
Πηγές: Hürriyet Daily News, ethnos gr
22/10/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin