Wednesday, September 25, 2013

ΡΑΕΚ: Εντολή προς ΑΗΚ να απέχει από εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Η ΡΑΕΚ δεν έχει ενημερωθεί πλήρως από την ΑΗΚ και δεν έχει τοποθετηθεί τελεσίδικα επί της δυνατότητας δραστηριοποίησης της τελευταίας στον τομέα της εμπορίας των φωτοβολταϊκών, καθώς και της δυνατότητας παροχής διευκολύνσεων αποπληρωμής μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχής.

Τα θέματα αυτά μελετώνται ως πρώτη προτεραιότητα από την ΡΑΕΚ και τους νομικούς συμβούλους της, σημειώνεται, με αφορμή ανακοίνωση της ΑΗΚ σχετικά με την πρόθεσή της για εγκατάσταση 200 Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε Καταναλωτές από την ίδια την ΑΗΚ που ανήκουν στη Διατίμηση 08 (ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες).



"Ως εκ τούτου, και εν αναμονή της τελικής τοποθέτησης της ΡΑΕΚ έχει δοθεί σαφής εντολή στην ΑΗΚ όπως απέχει από οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια και διαδικασία σε σχέση με την εγκατάσταση 200 Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε Καταναλωτές που ανήκουν στη Διατίμηση 08 (ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες) από την ίδια την ΑΗΚ", προστίθεται.

Αναφέρεται επίσης πως η παραλαβή αιτήσεων από την ΑΗΚ, υπό την ιδιότητά της ως Διαχειριστή Συστήματος Διανομής, στα πλαίσια του Σχεδίου που έχει εξαγγείλει η ΡΑΕΚ συνεχίζεται κανονικά.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/66771#sthash.Ez6rA6CM.dpuf

24/9/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin